Oslo: Boliger for fremtiden 2024

På denne konferansen vil du jobber med forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av kommunale boliger få oppdatert informasjon, faglig påfyll og dele kunnskap med kollegaer fra andre kommuner.

Start: 07. mai 2024 08.30
Slutt: 07. mai 2024 16.00
Sted: Kommunenes Hus, Oslo
Konferansen er for deg som jobber med forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av kommunale boliger.

Nok boliger for framtiden 2024 er den årlige konferansen som Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) arrangerer sammen med en rekke andre aktører, blant andre KS, Kommunal- og distriktsdepartementet og Husbanken.

Høydepunkter fra programmet

 • Boligmeldingen: Veien videre
  Statssekretæren dele innsikt og visjoner bak den nye boligmeldingen, og innblikk i regjeringens strategier og målsetninger.
 • Nye retninger fra Husbanken
  Jan Hjelle, administrerende direktør i Husbanken, presenterer siste utvikling og initiativer. Marthe Kathrud vil dele sine erfaringer med KOBO, det nye systemet for kommunale utleieboliger.
 • Hvordan løser vi flyktningestrømmen?
  Oslo kommune og Evenes kommune presenterer hvordan de håndterer flyktningestrømmen, samt potensielle løsninger for en mer inkluderende boligpolitikk.
 • Parallellspor med dyptgående erfaringer
  Dykk ned i temaer som modulhus, mikrohus og andre innovative boligløsninger. Hør også fra Jardar Sørvoll ved OsloMet om viktigheten av botrygghet.
 • Juridiske aspekter og praktiske utfordringer
  Få innsikt i borettslagsmodellen fra NBBL. Videreutleie av private boliger med Yngve Gran, og lær av typiske saker og erfaringer fra husleietvister presentert av Ida Herlofson fra Husleietvistutvalget.

Hvis du ikke har mulighet til å delta fysisk, kan du følge hele konferansen digitalt.

Program og påmelding