Hva slags bolig kan du få bostøtte til?

Du kan få bostøtte til både leid og eid bolig, men boligen din må oppfylle kravene under. 

Rommene i boligen må være godkjente for varig opphold

Boligen din må være godkjent av plan- og bygningsmyndighetene i kommunen, og som hovedregel må boligen være registrert som bolig i matrikkelen. Matrikkelen er det offentlige eiendomsregisteret.

Det blir ikke gitt bostøtte til fritidsboliger, pensjonater, hospits, institusjoner, næringseiendommer eller andre enheter som ikke er boliger.

Alle oppholdsrommene i boligen må være godkjente for varig opphold. Da tilfredsstiller de krav til brannsikring, rømningsveier, takhøyde, dagslys og annet.

Her kan du se hva som er registrert i matrikkelen. Er det feil opplysninger i matrikkelen, må den som eier boligen henvende seg til plan- og bygningsmyndighetene i kommunen.

Boligen må være selvstendig og ha egen inngang

Boligen din må være fysisk adskilt fra andre boliger i bygget. Du må ha egen, separat inngang til boligen. Inngangen kan være i fellesarealer, for eksempel en trappeoppgang eller en felles gang med inngangsdør inn til hver boenhet.

Hvis du må gå gjennom andre boenheter, er det ikke en selvstendig bolig. Det skal ikke være noen form for intern forbindelse mellom ulike boenheter i form av dør eller trapp.

Du må ha eget bad og wc

Du må ha bad og toalett i egen boenhet. Du kan ikke dele bad eller toalett med andre du ikke bor sammen med.

Du må ha mulighet for å lage mat

Du trenger ikke ha et eget kjøkken, men du må ha en kjøkkenkrok, hybelkjøkken eller lignende. Det må være mulig å tilberede alle måltider hjemme, og du må ha plass til å oppbevare mat og muligheter for oppvask.

Du må ha mulighet for å sove og hvile

Du må ha plass til en seng og en sittegruppe. Det er ikke krav om å ha eget soverom.