Olsson og Linder

Den svenske lysdesignerduoen Olsson og Linder består av Jöran Linder og Erik Olsson. De arbeider blant annet med lysplaner i levekårsutsatte områder for å øke trygghet, trivsel og tilgjengelighet.

De to har over ti års erfaring med kreativ lysdesign, og har jobbet med prosjekter i boligområder, parker, trafikknutepunkter, kirker, arbeidsplasser, butikker og private hjem.

Olsson og Linder er opptatt av å involvere menneskene som lever i, og bruker de offentlige uterommene når de arbeider med lysdesign. - Man kan ikke løse alle sosiale problemer med lysdesign, men man kan gjøre en forskjell, sier Jöran Linder.  Riktig bruk av lys skaper trygghet og dermed bedre tilgjengelighet – for hvem våger seg ut i nærmiljøet dersom det ikke kjennes trygt?

Olsson og Linder - lysdesignerduoen fra Sverige

Duoen har så sterk tro på at lys kan endre verden at grunnla Social Light Movement – People Before Places (SLM). SLM er en filantropisk bevegelse som ble etablert for å skape et nettverk for lysdesignere og andre interessenter for samarbeid om lysdesign, spesielt i områder med dårlige levekår.

 - För oss är ljusdesign ett medel och ett mål för att nå ut till människor i utsatta och nedslitna bostadsområden. Tillsammans med dem och andra engagerade kan vi starta en process som på sikt kan leda till förändring. Jöran Linder

Olsson og Linder holder innlegg på konferansen Universell utforming - neste generasjon som avholdes i Bergen 11. mars 2015. Les mer om konferansen og meld deg på ved å trykke på bildet under

Banner for konferanse om universell utforming 11. mars 2015 i Bergen