Bergen: Bærekraftig frokost - Gåbyen for dine føtter

Start: 01. oktober 2018 08:00
Slutt: 01. oktober 2018 10:30
Sted: Magnus Barfot kinosenter, sal MB1, Magnus Barfots gate, 5015 Bergen
Pris: Gratis
Påmeldingsfrist: 26. september 2018 00:00

I den bærekraftige byen setter man seg ikke rett i bilen når man skal bevege seg fra A til B: da tar man bena fatt. Fordi det er enklest, fordi det er raskest – men først og fremst fordi det er mest attraktivt.

 Berekraftig frokost 1 oktober 2018

 • 08.00 Frokost
 • 08.15 Arkitekturens betydning for gåbyen
  Maria Molden, byarkitekt, Bergen kommune
 • 08.25 Om Bergen kommunes gåstrategi
  Ida Hermansen, prosjektleder, Plan- og bygningsetaten
 • 08.35 Kaffepause
 • 08.50 Filmvisning: THE WORLD BEFORE YOUR FEET
  (engelsk tale, 1 time 35 minutter)
 • 10.30 Slutt

Bergen sine ambisjoner for fremtiden er å være en aktiv og attraktiv gåby. Begrepet «gåbyen» ble lansert i den gjeldende Kommuneplanens samfunnsdel, som beskriver samfunnsmålene frem mot 2030, og forteller mye om den ønskede utviklingen for Bergen. Den kompakte gåbyen har korte avstander, områder planlegges på fotgjengernes premisser og det å gå skal være førstevalget.

Om foredragsholderne

 • Maria Molden er byarkitekt i Bergen kommune og skal fortelle om hvordan arkitektur kan være et viktig verktøy for at folk skal velge å gå.
 • Ida Hermansen fra Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune leder arbeidet med å utarbeide en gåstrategi for Bergen, som har til hensikt å øke antall fotgjengere.

Byarkitekten samarbeider med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) om visning av filmer som omhandler arkitektur og byutvikling, og i forlengelsen av foredragene vil filmen THE WORLD BEFORE YOUR FEET vises.

Filmen handler om en som har tatt det å gå i byen til et nytt nivå. Matt Green har i seks år arbeidet for å virkeliggjøre sin drøm om å gå hver eneste gate, vei og aveny i New York City, og i denne dokumentaren følger vi ham på hans daglige vandringer. THE WORLD BEFORE YOUR FEET er en fascinerende film om byer og mennesker, som garantert vil få deg til å se på omgivelsene med nye øyne. 

Les mer om filmen og om samarbeidet mellom BIFF og Byarkitekten på www.biff.no.

NB! Frokostmøtet er på Magnus Barfot kinosenter.