Dr Yanki Lee

Dr Yanki Lee er  social designer og forsker innen design og har mer enn ti års internasjonal erfaring. Hun har en mastergrad i arkitektur fra Royal College of Art i London.

Sosial inkludering og innovasjon

I 2003 fikk Lee en studieplass i forskning for sitt doktorgradsarbeid og ble tildelt en doktorgrad (PhD) i designdeltakelse fra Hong Kong Polytechnic University. I sin avhandling: "Design Participation Tactics; involving people in the design of their built environment", forsker hun på en designmetodikk der borgerne er deltakere i arbeidet med å designe sitt eget hjemmemiljø.Bilde fra HKDI DESIS Lab. 

Etter et tiår med arbeider ved Helen Hamlyn Centre for Design som stipendiat på inkluderende design, er hun nå direktør for Desis Lab for Social Design Forskning ved Hong Kong Design Institute (HKDI). 

I 2012 ble hun tildelt Fellow of Excellence of the Department for Business Innovation and Skills i Storbritannia etter å ha gjennomført en banebrytende studie med tittelen «The Ingenuity of Ageing» som forteller genuine historier  fra seniorakademikere i Kina om å eldes. Som en erfaren utøver i å produsere og administrere sosialt konstruerte forskningsprosjekter i storskala, tverrfaglig design workshop, utstillinger, offentlig engasjement og utdanningsprogram for borgerne, ble Dr. Lee tildelt æresfellesskap fra Royal College of Art i 2013.

 

Hun tror fullt og helt på at alle kan klare å designe noe selv. Denne troen har påvirket henne til å forske på ny designpraksis innenfor forskjellige disipliner og gjennomføre brukerprogram for å demokratisere design for innbyggerne.