Vellykket åpningsfest på Haugenstua

Folk stimlet sammen rundt ordfører Fabian Stang som ankom Haugenstua torg på sykkel lørdag 12. mai. Han hadde tatt turen til torget for å åpne en nyoppusset Haugenstua Scene.

Stinn brakke på Haugenstua Scene
Etter at sløyfa i snoren på døra var knyttet opp og Oslo Nord Taekwondo klubb hadde vist frem sine kunster på den røde løperen, kunne alle komme inn og titte på det nyoppussede huset på torget. Omlag 200 besøkende deltok på arrangementet.

Møteplass for unge
Haugenstua Scene er et flerbrukshus og en viktig møteplass for befolkningen i området. Huset rommer et stort utvalg av aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Aktivitetene driftes av frivillige lag og foreninger, og av bydelen.

Fabian Stang, Tuncel og Assan på Haugenstua
Fabian Stang, Tuncel og Assan, åpning av Haugenstua scenen (foto: Bydel Stovner)

Ungdommene som holder til på scenen imponerte stort som konferansierer, guider og dansere. På lørdag kunne man se alt fra boksing til tamilsk dans og breakdance. De fremmøtte kunne selv prøve boksehanskene og DJ spakene og være med på moroa.

–Vi er strålende fornøyd med at så mange mennesker har tatt turen til Haugenstua i dag, sier daglig leder Bente Fedreheim ved Haugenstua Scene.

Gripende appell på torget
Vidar Bøe og Tahir Hussein holdt en gripende appell på torget for å oppmuntre folk til å ta vare på egen helse, og på hverandre. Vidar Bøe, tidligere politimann, ble kåret til Årets Ildsjel under Idrettsgallaen i 2010.

Tahir Hussain fra Stovner, kåret til årets norsk-pakistanser av nettmagasinet X-plosiv i 2009 ble, har jobbet med å bedre helseforholdene i bydelen og har klart å snu store helseutfordringer til noe positivt. Sammen med Stovner frisklivs- og mestringssenter, som også holder til på scenen, ledet de en gjeng fremmøtte på en tur i Folkehelseløypa.

Arrangementet endte med fellestrim ved parken Sneglehuset.