Veitvet hengende hager

Bydel Bjerke inviterte beboerne til beplantningsdugnad i uke 22 og avsluttet dugnaden med folkefest i Veitvetparken og parade ned Veitvetveien.

Veitvets hengende hager er et beplantningsprosjekt langs Veitvetveien, igangsatt av Groruddalssatsingen i samarbeid med borettslag, foreninger, klubber og enkeltpersoner på Veitvet-Sletteløkka.

Hagedugnad på Veitvet
 Barn på beplatningsdugnad på Veitvet (foto: Bydel Bjerke)

Hengende hager
Hagene ble laget ved å bruke paller som ble snekret om til flotte plantekasser. Pallene ble festet på gjerdestolper nedover Veitvetveien, fra butikken på Sletteløkka til Skrubbelund barnehage.
Fra tirsdag 29. mai til og med lørdag 2. juni var plassen mellom Veitvet Senteret og T-banen omgjort til et åpent og selvdrevet verksted. Parkeringsplassen ble stengt hele uken, og Villa Veitvet sørget for å skape bakgårdsstemning med cafébord, servering og musikk hver dag. Området skiftet funksjon fra grå parkeringsplass til en urban og aktiv møteplass.
–Det nye byrommet skapte en god ramme rundt prosjektet, og bidro til at flere stoppet opp og kom tilbake flere ganger i løpet av uken, både for å delta og iaktta, sier prosjektmedarbeider Tuva Langfeldt i Bydel Bjerke.

Dugnad på Veitvet
 Beboer snekker paller (foto: Bydel Bjerke)

Synlige resultater
Det mest åpenbare resultatet av prosjektet er de nærmere 100 unikt dekorerte og plantede pallene som nå pryder gjerdene langs Veitvetveien og utgjør Veitvets hengende hager. Et ikke så fysisk resultat er samholdet som oppstod gjennom dugnaden og det at folk arbeidet sammen om et felles prosjekt.
–Dugnadsuka skapte en uhøytidelig og fullstendig åpen møteplass der beboere av alle slag deltok etter egen evne og ønske, sier Langfeldt.
De fargerike pallene synliggjør en mer levende gate, og viser at beboerne med enkle grep selv kan gjøre mye med omgivelsene. Vedlikehold og vanning sørger en gruppe beboere for. De har engasjert seg i en egen vennegruppe.
Bydelen planlegger, i nært samarbeid med befolkningen på Veitvet, flere prosjekter som midlertidig skal sette preg på det offentlige rommet.Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.