Veitvetakademiet – Et lærested for demokrati, engasjement og deltagelse

Hva gjøres for å styrke nettverk og kulturlivet i nærområdet? Hvordan arbeider vi framover med etableringen av Veitvetakademiet, en selvstendig organisasjon som skal føre kunnskapen videre etter at Groruddalssatsingen er over?

Se og hør foredraget

Viktige budskap i foredraget:

  • Stikk innom-kontoret i sentrale lokaler inviterte befolkningen inn. Ved å tilby veiledning og oppfølging i organisasjonsarbeid, har det siden 2007 blitt opprettet tolv nye organisasjoner med starthjelp fra områdeløftet.
  • Arrangementer brukes både som metode og som læringsarena. Frivillige bidrar først med programinnslag, før de blir trukket inn i planleggingsarbeidet. Dette tilfører kunnskap og nettverk som gjør at frivillige kan stå på egne bein og skape nye arrangementer.
  • Kultur er en motor – nye kulturuttrykk utvikles når nettverk bygges. Veitvet/Sletteløkka har nå et felles kulturforum og et kulturmanifest som er utarbeidet av beboerne selv.

foto:prosjektleder Grasmo 
Foto: Lars Grasmo

Respons
På spørsmål om hvorfor bydelen tilbyr gratis kontorer i Veitvetsenteret svarer Lars Grasmo: – Veitvetsenteret kan ikke konkurrere kommersielt med andre, større sentra i området. Beboerne ønsker at senteret skal være en god møteplass som de kan være stolte av. Derfor ser vi nå på hvordan vi kan bruke kultur for å skape ny dynamikk i utviklingen av senteret. Elleve kontorer leies ut gratis til unge arkitekter, designere, kunstnere og filmskapere, mot at de bidrar i senteret og til kulturlivet i området, sier han.

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.