Nytt lys på Stovner

Nå skal gatebelysningen på Stovner rustes opp. ”Bedre belysning” er det første prosjektet i Groruddalssatsingens nye områdeløft på Stovner sentrumsområde.

I begynnelsen av mars ble det avholdt åpent møte i Bydelssalen i Karl Fossums vei, hvor mørke steder og gangveier ble tegnet inn på kart. En gruppe engasjerte mennesker fra velforeninger, eldresenter og politiet med mer hadde møtt opp og var med å peke ut områder med forbedringspotensial. Det å føle seg trygg når man ferdes ute på kveldstid på Stovner er viktig for både store og små. 

Stovner -kart
 Kart over områdeløftene i Bydel Stovner (Bydel Stovner)

– Jeg er opptatt av sikkerheten til barna som kommer til ridesenteret, sier Anne Habberstad, daglig leder av ridesenteret på Øvre Fossum gård. Barna må gå gjennom områder som Habberstad opplever som mørke og utrygge når de skal til og fra stallen, og dette vil hun gjerne få gjort noe med.
Andre steder med forbedringspotensial er Fossumkroken, gang- og sykkelveien langs Rommensletta, undergangen ved Rockefabrikken og området rundt Tokerud skole.

Vedlikehold og befaring
Under møtet kom det også fram behovet for å bedre vedlikeholdet av eksisterende belysning. Pærer må skiftes regelmessig og kvaliteten på lyset bør det også gjøres noe med.
– Eksisterende armaturer kan gjøres både bedre og mer effektive, påpeker Anstein Garnes fra Vestli Vel.
Prosjektkoordinator for Områdeløft Stovner sentrumsområde, Andreas Behring, inviterer til befaring i området den 21. mars kl 19.00. Dersom du vil være med å peke ut flere steder du mener bør lyses opp, møt opp utenfor bydelsadministrasjonens lokaler i Karl Fossums vei 30.

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.