Solparken på Sletteløkka offisielt åpnet

I strålende solskinn var det mange beboere og andre interesserte som hadde funnet veien til den offisielle åpningen av den nye parken på Sletteløkka. Der kunne de med selvsyn konstatere at dette var blitt en riktig flott, liten grønn lunge i boligområdet.

(Nyhetsartikkel Juni 2009)

– Dette er et resultat av et tett og godt samarbeid mellom mange aktører, uttalte leder for bydelsutvalget på Bjerke, Torstein Winger ved åpningen. Spesielt viste han til det aktive og gode samarbeidet mellom områdeløftet og beboerne i området representert ved Sameiet Sletteløkka.

Park på garasjetaket
Et høydepunkt under åpningen, sammen med musikalske innslag og takketaler, var navnekonkurransen og navnedåpen av parken. Og Solparken, som ble navnet på parken, var slett ikke noe dumt valg, så høyt og fritt og solrikt den nye parken ligger på toppen av garasjeanlegget midt i boligområdet.

– Denne beliggenheten på garasjetaket har forøvrig ikke vært en helt ukomplisert, forteller hovedprosjektleder for områdeløftet på Veitvet - Sletteløkka, Lars Grasmo. – En brukspark medfører naturligvis store belastninger på taket, så vi har fått våre tekniske konsulenter til å regne mye på dette. Litt omprosjektering har det også blitt, fortsetter Grasmo. – De planjusteringene som det har vært nødvendig å foreta, har arkitekten imidlertid håndtert på en utmerket måte, påpeker hovedprosjektlederen.

 

Solparken (foto.Husbanken)

 

 

Sitteplass i Solparken (foto.Husbanken)

Mange bekker små...
Egentlig feiret beboerne åpningen av to parker denne dagen. Dette trakk entreprenøren for parken, anleggsgartneren Asbjørn Løvold, fram ved markeringen. En minipark ved innkjørselen til området, som tidligere var et villnis og ingenmannsland, er nå også opparbeidet og ferdigstilt med midler fra områdeløftet. Ikke det store og ruvende prosjektet dette heller, men et tiltrengt og synlig tiltak som viser at en er på vei, og at det skjer ting innenfor satsingen i innsatsområdet.

Så får vi bare vente på fortsettelsen: Både videre oppgraderinger av utearealene på Sletteløkka i kjølvannet av det overordna planarbeidet for området som er på gang, og andre tiltak innenfor områdeløftet på Veitvet- Sletteløkka.