Halvparten av Romsås befolkning åpnet Svarttjern

Et yrende folkelig og et mangfold av aktiviteter ble toppet ved at statsråd Kleppa og byrådsleder Lae klippet snoren for åpningen av badeanlegget ved Svarttjern.

I et fantastisk sommervær arrangerte Romsåssamfunnet både Romsåsdagene og åpningen av Svarttjern på St.Hans aften. Vel 3000 av Romsås befolkning på 6841 beboere hadde møtt opp for å feire dette resultatet av Groruddalssatsingen. Til sammen var det 3000 mennesker som samlet seg i den nye badeanlegget ved Svarttjern.

Tusenvis nyttet dagen ved Svarttjern (foto:Husbanken)

Romsås vil i Guiness rekordbok
Dans og oppvisninger av barnehagene og skolenes fritidstilbud (SFO) gikk av stabelen på dagtid, før de alle dannet en lang dansende Jenkarekke rundt idrettsbanen på Humleby. Nå blir det opp til Guiness rekordbok å vurdere om 135,7 meter og 361 personer holder til ny verdensrekord.

Jenkarekke (foto:Husbanken)

May Elin og Emil og 40 fryktløse barn suste ned bakkene på Humleby
Ivrige barn med sommerfugler i magen stilte til start i årets tradisjonelle Olabilløp, Lions stiller med biler og inviterer alle til å delta. Dagens bakkerekord ble vunnet av Emil (8), som med hjelp av bestefar stilte med hjemmelaget fartøy. Også i familien til May Elin (9) er olabilløpet en tradisjon. Doningen er snekret av farfar og har gått i arv i familien gjennom årene. Og det var slett ikke skummelt å suse nedover bakken, svarer hun på spørsmål om hvordan det føltes i nedoverbakkene.

Kleppa og Lae erklærte Romsås nye badepark og Svarttjern som åpnet
–Romsås er den fineste drabantbyen i Oslo, og de som ikke vet det har ikke vært her, proklamerte byrådsleder Erling Lae i sin hilsen til Romsåsfolket.

–Det er en stor opplevelse å stå her, og se dette flott badeanlegget. Det er ikke alle forunt å ha et slikt anlegg som del av boligområdet, sa statsråd Magnhild Meltveit Kleppa da hun gratulerte folket med dagen, før hun sammen med Lae klippet snoren til badebrygga med hver sin badering rundt halsen. Hun trakk videre fram Romsåssamfunnets egen innsats og investeringer i nærmiljøet, og håpet anlegget blir til stor glede.

Byrådsleder Erling Lae og kommunal- og regionalminister Manghild Melveit Kleppa klipper snor (foto: Plankontoret)

Svarttjern badeanlegg – Romsåssamfunnets nye storstue
Vel 3000 av Romsås samfunnets store og små hadde funnet veien og benket seg på nye granittrinn og grønne gresspletter med badeutstyr, pledd og griller for å feire ettermiddagen og kvelden sammen. Det var et yrende folkeliv og mange lovord om dette flotte resultatet fra Groruddalsatsingen.

–Nå blir det enda flottere her på Romsås. Jeg kan ikke tenke meg å bo noe annet sted, sier Laila Børresen som har bodd på Romsås hele sitt liv. Hun ble født på Vestbygården på Sveiva og har mange barndomsminner blant gressende kuer fra Svarttjern. Hennes datter Veronica er heller ikke i tvil om at Romsås er stedet hun vil la sin sønn Benjamin vokse opp.

Et spleiselag mellom Romsåssamfunnet, Oslo kommune og staten
Både bydelsdirektør Helge Jagmann, leder for bydelsutvalget Anders Røberg-Larsen og hovedprosjektleder for satsingen Mette Mannsåker, hilste fra scenen, og sendte også takk til de mange som har bidratt til dette flotte anlegget. Staten ved Husbanken har skutt inn ni og en halv millioner kroner, mens Oslo kommune ved Omsorgsbygg og Undervisningsbygg har bidratt med fire millioner kroner. Men uten innsats fra Friluftsetaten, Bydel Grorud og ikke minst Romsåssamfunnet ville dette anlegget aldri sett dagens lys.