Blokk-party, Bollywood og bòrek på Furuset

I år var det Alnaskolen og områdeløftet i Bydel Alna som stod for denne store kulturmønstringen på Furuset – Vi er strålende fornøyd med både oppmøtet og arrangementet generelt, uttaler hovedprosjektleder Halvor Voldstad i områdeløftet Furuset i Bydel Alna.

– Festivalen er definitivt kommet for å bli, sier han.

Furusetfestivalen 2010, fra tidligere kjent under navnet Alna kultur- og matfestival, gikk av stabelen i Furuset Aktivitetspark den 11. til 13 juni. Og selv om værgudene ikke alltid var i sitt beste lune, ble det en gedigen mat- og musikkfest for store og små også dette året.

Noe for enhver smak
Årets festival ble innledet med markedsdager på Furuset senter med tilbud, stands og aktiviteter for barn. Lørdag ble Fair Play- turneringen i fotball sparket i gang, mens de yngste kunne kose seg med ”Magisk lørdag” med dyreshow, film og magiske bøker på det lokale Deichmanske biblioteket.

Senere var det ungdommens tur med stort Blokk-party med lokale og kjente norske hiphop-artister i Aktivitetsparken.

Søndagen var viet til mat og musikkfest. Eksplosive rytmer, klassiske dansetrinn og dansere fra London med utdrag fra forestillingen ”Bollywood steps”, sto på årets meny. Og ikke forglemme matopplevelsen, som for mange voksne nok kanskje var det som ”smakte best” på festivalen. I år kunne det nytes velsmakende og spennende retter fra hele verden - for en billig penge- fra over 30 matboder på festivalområdet.


  
 Sceneunderholdning for barn (foto: Husbanken)

Nytt av året
Tidligere år har festivalarrangøren vært organisasjonen ”Kultur uten grenser”. I år har Alnaskolen og områdeløftet på Furuset tatt over stafettpinnen.

– Hovedkonseptet er det samme som før, men i år har vi valgt å flytte utearrangementet til Aktivitetsparken nærmere senteret, sier Voldstad.

– Og dette angrer vi ikke på. Aktivitetsparken, som er et flott opparbeidet område, er jo primært innrettet mot barna, men fungerer også veldig godt i forhold denne type arrangementer, fortsetter han.

Som tidligere, er mange av artistene på Festivalen lokale musikere og dansere. Gjester fra dansegruppen Nutkhut fra England hatt to dagers workshop med lokale dansere. Voldstad var imponert over resultatet; et felles sceneshow som de gjennomførte på søndagen.

– Det var for meg noe av det aller flotteste under hele festivalen, sier hovedprosjektlederen, som ellers er fornøyd med at den lokale forankringen er sterkere enn noen gang i årets festival.

Hva med framtiden?
Selv om festivaldagene inneholdt underholdning og en rekke aktiviteter for de minste, kan Voldstad godt tenke seg enda flere tilbud til barn ved neste korsvei.

- Ja, vi må ikke stoppe her. Flere tilbud for barna er et klart mål framover. Ellers må vi prøve å få etablert flere aktive møteplasser og aktivitetsområder i nærmiljøet i tilknytning til festivalen, ikke som konkurrenter til Aktivitetsparken, men som supplement, fortsetter han.

– Og for all del, nå som festivalen virkelig har utviklet seg til å bli en verdifull tradisjon i lokalmiljøet, må vi sørge for å føre den videre. I et område som ikke er altfor rikt på tradisjoner, er festivalen et utrolig viktig element for kontakt, samspill og fellesskap mellom ulike folk og kulturer i lokalmiljøet, avslutter han.