Årets kultur- og matopplevelse i hjertet av Groruddalen

Del gledene! var motto når Kultur uten grenser for femte gang arrangerte Alna kultur- og matfestival søndag 7. juni. For full musikk ble eksotiske retter fra mer enn 25 ulike nasjoner servert fra festivalområdet ved Furuset senter.

(Nyhetsartikkel Juni 2009)

Et kraftig og tungt regnvær ble ikke et hinder for alle som ønsket å delta på Alna kultur- og matfestival i år. Mange internasjonale og nasjonale stjerner var på programmet. Deltakelsen på arrangementet er gratis og rimelig mat stod på menyen.

Et engasjert publikum til tross for regnvær (foto: Karine Grinde)

Frivillig innsats
Arrangementet hadde ikke vært mulig uten all den frivillige innsatsen som legges ned. I tillegg får arrangementet økonomisk støtte fra Bydel Alna, Groruddalsatsingen, og Etat for mangfold og integrering i Oslo kommune.

– Vår ambisjon er å skape muligheter for kontakt, samarbeid og fellesskap, på tvers av kultur- grenser, alder, språk og ideologi, forteller leder for arrangementet Thor Grinde fra Kultur uten grenser. – Dette søker vi å oppnå gjennom å samle mange mennesker som alle byr på noe de er gode til, enten det er å lage mat, musikk, danse eller lære bort en lek.
Vi lærer av hverandre. Vi lærer å respektere hverandre. Vi blir kjent. Vi deler gledene!

Mange fant veien til Alna (foto: Karine Grinde)

Møteplass for alle mennesker
Årets arrangement hadde en rekke aktiviteter og tilbud spesielt beregnet for barn, som tur med hest og vogn, instrumentverksted, ansiktsmaling, hennadekorering, leker, eventyr og mye mer. Foruten at alt som skjer på scenen også har appell til barna.

– Festivalen har blitt en mangesidig møteplass, sier Thor Grinde. – Vi ønsker også å være en arena der organisasjoner, bedrifter, bydel og kommune kan presentere seg og sine tilbud. Hva er vel bedre enn å møte mennesker og kulturer gjennom en kulinarisk og musikalsk reise i hyggelig atmosfære, i en del av Oslo som er mye bedre enn sitt rykte? Spør han.

Foto: Plankontoret for Groruddalen

Kultur uten grenser er en liten frivillig organisasjon, sammensatt av personer fra mange ulike kulturer. Den er religiøst og partipolitisk uavhengig. Formålet er økt kontakt, samarbeid, forståelse og respekt mellom mennesker i det flerkulturelle Oslo. Siden den ble opprettet i 1995 har den stått for en rekke arrangementer i Groruddalen.