Midgardfest på Stovner

Midgard er et begrep lånt fra norrøn mytologi. Det betyr plassen der mennesker bor og det er utgangspunkt og inspirasjon til ideen om Midgardfest, arrangert på Nedre Fossum gård i Bydel Stovner 28. april.

Fargerik felleskap
–Vi ønsket å ha et tiltak hvor alle som bor på Stovner kan bli kjent med hverandres kulturelle røtter. Å bli kjent med de andre kulturer som er representert i vår bydel vil hjelpe oss til å styrke felleskapet og til bli rikere på alle måter, sier Helle Maria Wolstad, daglig leder av frivilligsentral i Bydel Stovner.

Nedre Fossum gård, Stovner
Nedre Fossum gård (Foto: Bydel Stovner)

Bydel Stovner, Stiftelsen One People og frivilligsentralen har stått for planleggingen og gjennomføringen av det første arrangementet, hvor også Haugenstua nærmiljøsenter, Lebara og flere ressurspersoner fra bydelen har bidratt med egen innsats eller sponsing.

–Festen ble en stor suksess! Over 100 mennesker var innom og det har skapt forventninger i nabolaget
, forteller daglig lederen.

Kulturell utveksling
Det første arrangementet hadde fokus på somalisk, tamilsk og irakisk kultur. Besøkende kunne delta på ulike workshops innen dans, musikk og film. Det ble servert mat og drikke fra de ulike kulturene. Fossumspeiderne tok ansvar for å organisere aktiviteter og moro for barna.

Det er planlagt to nye Midgardfest i september og november hvor flere av de kulturene vi har i bydelen blir presentert. Vi gleder oss til det, avslutter Wolstad.

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.