Landemerke på plass på Haugenstua

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen, hadde nylig æren av å “åpne” Storstua på Haugenstua, og erklære stedets nye “fyrtårn” for tent.

Kunstinstallasjonen, i form av en flere meter høy rød og orange stålampe, er resultat av en konkurranse gjennomført i 2008 i regi av Områdeløft på Haugenstua. Konkurransen gikk ut på å finne et identitetsskapende uttrykk for Haugenstua. Brødrene Raddum vant konkurransen, med sin idé om å skape et fellesrom rundt et lyselement, som kunne bidra til å gi området mer særpreg og som skilte seg ut som identitetsmarkør.

 Lampa på Haugenstua
 Storstue på Haugenstua (foto: Husbanken)

«Storstua på Haugen-stua» er en ni meter høy stålampe med varmt lys og varmeseter for kalde vinterdager. Lysmasten forestiller en forstørret innendørs rød stålampe med gul skjerm. Prosjektet ble presentert for befolkningen på Haugenstua høsten 2009, og det var god oppslutning rundt tiltaket.

Flammende feiring

Store og små hadde møtt opp til omvisningen av arkitekturen og kunsten på Haugenstua i regi av Gry Eliesen fra Byantikvaren og Inger Gokstad fra Kulturetaten. Jazzgruppa ”The Lars”, operasangerinnen Gjøril Songvoll og tamilske dansere fra Bharatam danseskole sørget for fin underholdning. Gjøglerteateret Stella Polaris bidro med en spektakulær avslutning på kvelden - med sitt unike flammeshow.

    ”Storstua på Haugenstua” er finansiert gjennom Groruddalssatsingens Områdeløft på Haugenstua ved Husbanken og Oslo kommune.

 

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.