Kvinnekunst på Haugenstua Torg

Internasjonal kvinneklubb på Haugenstua skal utsmykke betongsøylen på torget på Haugenstua.

Bydel Stovner har inngått et samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og Internasjonal kvinneklubb. Arbeidet skal føre til en triveligere Haugenstua torg.

Damene fra Internasjonal Kvinneklubb skal lage mønster i mosaikk og utsmykke en grå og sliten søyle på Haugenstua torg. Kvinnene velger og lager egne motiver, ut fra egen kulturbakgrunn og interesser. De får veiledning og bistand fra keramiker og leder av mosaikk-workshop, Anne Thomassen.

Kunstform som forener
Mosaikkarbeid er en kunstform som man finner i mange gamle sivilisasjoner og som har blitt overført til våre dager i mange kulturer og tradisjoner. Det er Norske Kunsthåndverkere som arrangerer prosjektet. De har hatt ansvar for gjennomføring av en tidligere mosaikkworkshop med barn og unge.

Kvinneklubben på Haugenstua arbeider med mosaikk
Mosaikk og kvinneklubben på Haugenstua (Foto: Mesén)

Workshopen og dette prosjektet har fått støtte fra Norsk kulturråd, i tillegg til Bydel Stovner. 20 barn fra Rommen skole deltok på mosaikkworkshopen, og hadde visning på Nasjonalmuseet for kunst høsten 2011. 


Gjennom mosaikk-kunst søker Norske Kunsthåndverkere å prøve ut nye arenaer for formidling av kunst og å nå ut til nye publikumsgrupper med særlig fokus på flerkulturelle miljøer.


Samarbeid

Kulturbyrådet Mesén er prosjektleder, og prosjektet er et samarbeid med Bydel Stovner og Internasjonal kvinneklubb på Haugenstua.
Kulturbyrådet har gjennomført flere kunstprosjekter i Groruddalen, blant annet tre kunstprosjekter med fokus på barn og ungdom og deres nærmiljø, i perioden 2010-2011.

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.