Haugenstua: ungdom på dagsorden

Helt siden starten i 2007, har Områdeløft Haugenstua satset på utvikling av møteplasser, aktiviteter og tiltak som bidrar til å øke fritidstilbudet til unge.

Det er særlig tre store møteplasser som, i tillegg til å øke ungenes fritidsarenaer, har bidratt til å sette Haugenstua på kartet og skape positivt fokus:

  Skatehopp                         
Haugenstua Skatehall og Granittpark
Er et døgnåpent og helårig tilbud til barn og unge. Her kan man få prøvd ut skateferdighetene og teste ramper med forskjellig vanskelighetsgrad. Tilbudet er gratis, og det er mulig å låne utstyr.

Motorsenteret
Motorsenteret har et “gjør det selv” verksted der medlemmer kan reparere sine egne kjøretøy med hjelp og veiledning fra kyndige ansatte.DanserHaugenstua scene
Dette er et flerbrukshus som ligger på torget på Haugenstua. Huset rommer mange aktiviteter og retter seg mot ulike aldersgrupper. For barn og unge er det blant annet aktiviteter som dans, taekwondo, boksing, styrketrening, zumba, foto og matlaging. Fredag er det åpent tilbud for ungdom i området.
Bydelen samarbeider med lag og organisasjoner om tilbudet og det er aktiviteter hver dag hele uken. Ungdom er en prioritert målgruppe og medvirker i styring av huset, og i planlegging og gjennomføring av arrangementer.


I løpet av 2012 skal Haugenstua scene videreutvikles som flerbrukskonsept, og enda mer samarbeid med ungdom vil bli prioritert. Motorsenteret og skatehallen har behov for ny lokalisering, og dette skal også utredes i løpet av året.


Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.