Groruddalen til Bjørvika

“Crossover” ble presentert 14. og 15. september i Den Norske Opera. Bydel Bjerke har produsert forestillingen, som åpner “Prosjekt Groruddalen i Operaen”, og er resultat av bydelens satsing på kultur på tvers av uttrykksform.


Omlag 125 unge og voksne utøvere er med i forestillingen Crossover. Luftakrobater, skuespillere og dansere av både hip hop, flamenco, panjabi og ballett presenterer en fortelling om ungdom, rotløshet, søken etter egen identitet og utfordringene i moderne flerkulturelle samfunn.

Danser fra Bjerke

 Dansere fra Bjerke, Crossover (foto: J.  Wiesner, Den Norske Opera & Ballett 2011)


Følgende grupper er representert: Bjerke Nysirkus, Bjerke Dramatiske Selskab, Den Norske Ballettskole, Det chilenske kulturhus, Den kinesiske søndagsskolen, Panjabiskolen i Norge, Senter for internasjonal dans, Salangai Narthanalajam og Bharatham danseskole, Årvoll sangensemble, Rustne Røster, samt seks hiphopdansere og tre instrumentalister. Crossover er støttet av Bydel Bjerke, Den  Norske Opera & Ballett, Groruddalssatsingen, EMI og Kulturdepartementet. 
 

Globale stemmer
Gjennom det fireårige prosjektet skal Den Norske Opera & Ballett vise fram mangfoldet i Groruddalens bydeler for hele landet. En betydelig del av Oslos befolkning er bosatt i Groruddalen. Det kulturelle mangfoldet har generert et rikt kunst- og kulturliv, med kulturytringer fra store deler av verden.   

Etter Bjerke følger Alna, Grorud og Stovner, hvorpå prosjektet kulminerer med en stor felles forestilling.