Furusetheimen - et levende kulturhus

17. oktober feiret Furuset ferdigstillelse av Furusetheimen. Det var duket for åpen dag og mange aktiviteter.

Furusetheimen har vært viktig i Furuset vels historie og er et symbol på dugnadsånden og den innsatsen som har vært lagt ned i huset i en årrekke, sa Eva Karin Rueslaatten, leder for Furuset Vel under Åpen dag 17. oktober .

Furusetheimen har vært tilknyttet lokallaget Furuset Vel i lange tider. Det er Furuset Vel som tar hånd om og administrerer bruken av Furusetheimen i dag.  Furuset Vel ble stiftet 1912 og Furusetheimen stod ferdig bygget i 1927. Foreningen representerer en historie, dugnadskultur og identitet som det er viktig å ta vare på og utvikle, slik at den kan leve videre og gi et tilbud, også i et moderne lokalsamfunn.

Blant annet med bidrag av midler fra Områdeløft Furuset ble det i 2008 satt i gang et rehabiliteringsprosjekt med mål å gjøre Furusetheimen til møteplass og nærmiljøsenter på Furuset.

Mange aktiviteter på Furusetheimen
 Mange aktiviteter får plass på furusetheimen (foto: Bydel Alna)


Mål med prosjektet:

  • Engasjere ungdom i Furusetområdet, bydel Alna og Groruddalen.
  • Videreutvikle Furusetheimen til en aktuell og levende lokal møteplass for aktiviteter innen kultur- og medievirksomhet for hele befolkningen.
  • Videreutvikle Furusetheimen som møteplass for medlemmer og befolkning, for organisasjons- og samfunnsliv til festligheter / store begivenheter, møter og seminarer.       

Dugnadstradisjon
Arbeidet med rehabiliteringen har vært gjennomført ved en stor dugnadsinnsats av våre medlemmer og faglig bistand på flere områder, sier lederen.   
Huset har fått en grundig fornyelse: Det er lagt ny panel utvendig og nytt tak er på plass. Etterisolering av vegger, maling og ny utebelysning kompletterer arbeidet utvendig. Innvendig er salen malt, nytt gulv er lagt og nytt lagringssystem for bord og stoler i velsalen er laget.   

Lyd og bilder
Nytt kinoutstyr er anskaffet til bruk av lokalkino og lokalhistorisk galleri er på plass.
Kjelleren er tilrettelagt for lydstudio og medieverksted. Uteområdene er opprustet med beplantning, steinsetting og asfalt. Rehabiliteringsarbeidet har pågått siden 2008 og er endelig avsluttet. Huset framstår i dag som et velstelt og modernisert lokalt kulturhus. Det er utstyrt med et lokalt fotogalleri og har blåst liv i den lokale kinoen gjennom våre filmklubbaktiviteter.  
 
Furuset Vel vil fortsette arbeidet med å gjøre Furusetheimen til et levende kulturhus i nærmiljøet. Vi vil arbeide videre for å engasjere barn og unge, organisasjoner og en mangfoldig befolkning i et miljøskapende fellesskap, lover Eva Karin Rueslaatten.

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.