DesiNation: Høytemperert kulturmøte

Furuset Forum ble forvandlet til en sydende konsertsal, i det arrangementet DesiNation gikk av stabelen 11. november. Kringkastingsorkesteret, sammen med artister fra inn- og utland, skapte magisk stemning.

Salen var fylt til randen av folk i alle aldre og bakgrunn og 40 unge lokale dansere fyrte opp stemningen med fargerike kostymer og stilfulle bevegelser, der de danset i gangene og med kringkastingsorkesteret og de andre artistene.

lokale dansere

 Dans og farger på Furuset Forum (foto: Bydel Alna)

 

Grense-løs forestilling
Et mangfold av stilarter og kulturelle uttrykk bidro til å skape en unik forestilling og en helt spesiell atmosfære. De frammøtte var rett og slett begeistret.

Solister fra Pakistan, London og Norge spilte sammen med KORK. Blant gjestene var SAMSAYA, de pakistanske pop yndlingene i gruppa FUZON, qawwali-sangeren SHER MIANDAD KHAN og den norsk/samiske jazz/electronica -gruppa TRANSJOIK. På programmet sto alt fra qawwali til pop, bhanghra og kjente hit’s fra Bollywood.   

40 unge dansere på Furuset
 40 lokale jenter danset på konsert på Furuset (foto: Bydel Alna)

Om KORK
Kringkastingsorkestret mottok tidligere i høst Telenors kulturpris for 2011 - for ”sitt betydelige bidrag til kultur i ulike formater og kanaler, på tvers av geografiske, sosiale og kulturelle grenser.”

Konserten var et samarbeid mellom Bydel Alna, KORK og Rikskonsertene, støttet av Utenriksdepartementet. Viktige bidragsytere var også Horisont, Groruddalssatsingen og T-banen

 

 

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.