Alle skal være med på Veitvet- Sletteløkka!

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen er opptatt av at alle beboere på Veitvet-Sletteløkka skal vite hva som skjer innenfor områdeløftet. Hun sto i spissen da bydelsansatte og frivillige beboere gikk fra dør til dør på Veitvet-Sletteløkka, og delte ut dvd’en “Mitt Veitvet-Sletteløkka”, til alle beboerne.

Bydelen har filmet tiltak, prosjekter og arrangementer som har blitt til i regi av Groruddalssatsingen. 
– Siden arbeidet startet i 2007 har områdeløftteamet samlet bilder og videoer fra mange ulike aktiviteter og happenings. Vi håper at beboerne blir stolte over alt det som har skjedd og alt de har bidratt til, sier programmedarbeider Tuva Langfeldt i Bydel Bjerke.
I tillegg til å vise hva man har fått til, bidrar dvd’en med på å skape oppmerksomhet for den såkalte Fokusuka, som fant sted på Veitvet senter tidligere i år.

FFokusuka, plakatokus på Perlekjedet

Fokusuka et stort medvirkningsarrangement, der områdeløft inviterer beboerne til å delta i planlegging av tiltak i Perlekjedet. Gjennom hele uka har det vært arbeidsbord med modell av aktuelle områder. Det har blitt lagt opp til ulike former for deltakelse: tegne, klippe, lime og ta bilder av forslag og ideer.

På Veitvet senteret har det vært modeller av aktuelle områdene. 
– Beboerne har visst stor interesse for utstillingen som har hengt, og fortsatt henger, på torget, som viser både bilder fra prosjekter på Veitvet og Sletteløkka, og spennende inspirasjonsbilder av midlertidige møteplasser og aktiviteter fra verden rundt.


Programmedarbeideren forteller at det skal etableres arbeidsgrupper, som skal bearbeide det som kommer inn av visjoner og ønsker. Informasjon om status om nye Veitvet skole, miljøgata, ny aktivitet i senteret, grønn tverrforbindelse og Groruddalssatsingens innsats i området er også blant aktivitetene. Dessuten har lobbykurs fra Veitvetakademiet og foredrag om “Hvordan styres Oslo kommune” skapt god interesse fra besøkende. Flere aktører var tilgjengelige for spørsmål fra publikum.

Tuva Langfeldt oppsummerer uka som en suksess: Vi har fått mange innspill fra folk i området som har lyst til å delta på å realisere nye møteplasser sammen med oss.
– Befolkningen ønsker å være med og de vil ha fortgang i arbeidet med Perlekjedet og miljøgata, avslutter hun.

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.