Studentboliger på Kringsjå

Oslos grønneste studentboliger er innflytningsklare

349 studentboliger; det første byggetrinn av "nye" grønne studentboligene på Kringsjå er klar til innflytting. De nye studenthusene er bygd i massiv tre og tilnærmet nullenerginivå.

  1. Arkitekt: AG Plan og Arkitektur AS (ARK)

  2. Arkitekt: AG Plan og Arkitektur AS (ARK)

  3. Arkitekt: AG Plan og Arkitektur AS (ARK)

  4. Arkitekt: AG Plan og Arkitektur AS (ARK)

Fornyelse av studentbyen

SiO gjennomfører et fortettingsprosjekt og renoverings arbeid på Kringsjå studentby. Arbeidet skal blant annet bidra med 1500 nye studentboliger. SiO satser p flere nye type boliger, samtidig som de gjennomfører rehabilitering og oppgradering av de gamle bygninger. Utvidelsen vil føre til en mer variert boligstruktur, mer levende og attraktiv studentby.

 

Solceller og geovarme

Alle de nye boligene får geovarme og solcellepanel på taket. De er bygd i massivtre som er et miljøvennlig byggemateriale. Prosjektet bygges som et Futurebuilt-prosjekt, med strenge klimakrav. Solceller på taket produserer elektrisitet, mens jordvarmen hovedsakelig brukes til å varme varmtvann. Solcellene er beregnet å dekke ca. 25 prosent av byggenes behov for elektrisitet.

Størrelsen på de nye boligene er 15 til 24 kvadratmeter, og prisen varierer fra 5600 til 6200 kroner, inkludert internett og oppvarming.

Nøkkeltall

Arealforbruk:
12 278 m2 BRA

Prosjektopplysninger

Prosjekterende:
AG Plan og Arkitektur AS (ARK)
Byggherre:
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus | Konsulentfirma
Lokalisering:
Olav M. Troviks vei 68 - 70, Kringsjå
Tekst: 
Rosa Carrascal
Sist oppdatert: 
04.05.2018