Forventningsfulle programkommuner på oppstartsamling

Forventningene til Husbankens boligsosiale velferdsprogram er store blant de fem første programkommunene i vest.

Det kom fram på samlingen i Bergen 19. februar som markerte starten på programarbeidet. Drøyt femti representanter fra programkommunene Flora, Fjell, Bergen, Haugesund og Stavanger, samt representanter fra Husbanken og Fylkesmannen i Hordaland var tilstede på samlingen.

Klare forventninger 

- Uten samarbeidet med Husbanken er vi litt sånn «10 000 tommeltotter» sa Byråd Lisbeth Iversen fra Bergen kommune da hun presenterte kommunens forventninger til velferdsprogrammet. Iversen understreket at det er kommunene som skal gjøre jobben. – Husbanken kan ikke gå skrittene for oss, men de kan gå med oss.

Kommunene var på forhånd blitt bedt om å presentere sine forventninger til programarbeidet. Gjennomgående for kommunenes forventninger er Husbankens i rollen som tilrettelegger for

 • kompetanseheving
 • veiledning
 • kunnskapsdeling
 • arenaer for erfaringsutveksling og læring
 1. Regiondirektør ved Husbanken Region vest, Mabel Johansen ønsker programkommunene velkommen til oppstartsamling.
 2. Ordfører i Flora kommune Terje Heggheim presenterte kommunens forventninger gjennom "forventningshjulet".  
 3. Byråd for sosial, bolig og områdesatsing i Bergen kommune, Lisbeth Iversen har stor tro på å utvikle en metodikk i fellesskap.   
 4.  Prosjektleder for boligsosialt velferdsprogram i Husbanken Region vest, Sverre Høynes (t.h), i livlig prat med ordførar i Flora kommune, Terje Heggheim, og seniorrådgiver i Husbanken Region vest, Olav Ohnstad.

«Forventningshjulet»

Flora kommune ved ordfører Terje Heggheim presenterte et «forventningshjul» og skisserte kommunens forventninger til velferdsprogrammet. – Vi forventer økt kompetanse, og at kommunen blir en bedre aktør, sa Heggheim. Kommunen hadde blant annet følgende forventninger til aktørene i programmet

 • Prosjektstøtte
 • Informasjonsutveksling
 • Prosessveiledning
 • Fleksibilitet
 • Organisasjonsressurser
 • Ekspertise

En metodikk å jobbe etter

Prosjektleder for boligsosialt velferdsprogram i Region vest, Sverre Høynes, understreket at programarbeidet skal være en metodikk å jobbe etter. - Denne metodikken skal vi gjennom programarbeidet utvikle sammen med kommunene.

Felles utfordringer

Befolkningsvekst, differensiert botilbud, boligframskaffelse, kompetanseheving, kunnskapsdeling, skreddersøm, brukermedvirkning, booppfølging er noen av stikkordene som beskriver utfordringene innenfor det boligsosiale arbeidet de utvalgte programkommunene.

 

 

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.