Nå kan kommunene søke tilskudd

De tolv kommunene som deltar i satsinga "Boligetablering i distriktene" kan nå søke om tilskudd til prosjekter som bidrar til å øke boligmassen.

Felles for mange distriktskommuner er at de har både vakker natur og arbeidsplasser, men den etterlengta befolkningsveksten uteblir på grunn av boligmangel.

Må skaffe flere boliger

LANDLIG IDYLL: Ikke rart at mange ønsker å jobbe og bo på landet. Men innflyttere sliter ofte med å finne seg et sted å bo i distriktskommuner. (Foto: Finn Rindahl)

Gjennom å delta i regjeringas satsing «Boligetablering i distriktene» håper deltakerkommunene å skaffe flere boliger til sine innflyttere. Ordninga gir kommunene tilgang på de 20 millioner kronene som er satt av i 2012. Samtidig er det et kriterium for deltakelse at kommunene bidrar til å øke og å spre kunnskap om boligtiltak som fungerer i distriktene, slik at flere kommuner kan dra nytte av lærdommen som kommer ut av satsinga.   

Søk om tilskudd
Søknadsskjemaene, forskrift, retningslinjer og veileder er lagt ut, så nå kan det søkes tilskudd til gode tiltak som kan bidra til at det bygges flere boliger i distriktene. Ordninga er forbeholdt de 12 deltakerkommunene som ble valgt ut blant 82 søkere. Mer informasjon om deltakerkommunene finner du til høyre på sida.  

Søk her

Publisert av Stina Sønvisen

Kommentarer

Navn:
E-post:
Kommentar:
Kommentaren din må godkjennes før den blir synlig på websiden.