Nyhetsarkiv

Avansert utvalg

 1. 25.08 - Hvordan kan kommunen få fart på bosettingen av flyktninger?

  For å hjelpe kommunene i å se og utnytte alle mulighetene som finnes, har Husbanken samlet informasjon, verktøy, metoder og gode eksempler innen bosetting av flykninger på en felles side. — Hvis kommunene tar i bruk disse mulighetene, tror vi det er mulig å fremskaffe flere boliger, sier Per-Erik Torp, avd.dir. i Husbanken

 2. 20.08 - -Mer kraft i bærekraft

  Passivhuseksperten Walter Unterrainer gikk rett i strupen på arkitektstanden ved innledningen av konferansen Passivhusnorden i København. -Passivhus og nullenergibygninger alene kan ikke redde verden.

 3. 19.08 - -Folk vil bo tett og grønt

  Dette kom fram på et møte om grønn byutvikling under Arendalsuka. Arkitekt og byplanlegger Sissel Engblom presenterte ny trendforskning som viser at våre preferanser rundt bolig er i rask endring.

 4. 19.08 - Massiv studentboligutbygging i Trondheim

  Fem nye boligblokker på ni etasjer som bygges i massivtre kompletterer Moholt studentby i Trondheim.

 5. 11.08 - En helmaks plan

  En journalist i en akershusavis skrev for noen år siden i en artikkel at – veien til gode intensjoner er teppebelagt med handlingsplaner. Ofte blir det mest ord og lite handling.

 6. 03.07 - En milliard kroner ekstra til startlån

  Etterspørselen etter lån fra Husbanken til nye boligprosjekter synker, mens kommunene har økt forbruket av startlån til vanskeligstilte som etablerer seg i egen bolig med 30 prosent fra i fjor. Nå gir Husbanken kommunene mulighet til å øke omfanget av startlån fra 6,5 til 7,5 milliarder kroner.

 7. 01.07 - Et økt antall flyktninger fikk tildelt bolig i 2014

  SSB presenterer ny statistikk i en artikkel knyttet til kommunale boliger. Tallene sier blant annet at 17 909 husstander fikk tildelt kommunal bolig i 2014.

 8. 23.06 - Kraftig redusert etterspørsel etter grunnlån fra Husbanken

  Etterspørselen etter grunnlån fra Husbanken til nye boligprosjekter synker kraftig. – Utviklingen er som forventet når Husbankens rolle som supplement til boligmarkedet er ytterligere tydeliggjort, sier administrerende direktør Bård Øistensen.

 9. 21.05 - - Mer miljøbevisste boligkjøpere

  Passivhus er et hett tema om dagen og står på agendaen for nye tekniske forskrifter. Kjøperne har også fått øynene opp for konseptet som har god isolering og en tett bygningskonstruksjon.

 10. 19.05 - Drammen best på bosetting av flyktninger

  5. mai kåret IMDi beste bosettingskommune for 2014. Drammen kommune nådde helt til topps etter å ha blitt nominert for tredje gang. Konkurransen fra de andre nominerte kommunene var sterk. De har alle utrettet mye for bosetting av flyktninger og andre boligsosiale tiltak gjennom solid programarbeid over flere år.