Nyhetsarkiv

Avansert utvalg

 1. 22.09 - Får boligdrømmen oppfylt

  I mars 2016 flytter ni unge voksne funksjonshemmede inn i hver sin miljøvennlige leilighet på Romstølen i Arendal. De har selv bestemt hvor de skal bo og hvordan leilighetene skal se ut. Arendal Eiendom KF er byggherre og selger prosjektet til Romstølen Borettslag, slik at de unge blir andelseiere til hver sin leilighet.

 2. 21.09 - Forslag om å tilføre Husbanken nye tilskuddsmidler til utleieboliger for 2015

  Det har vært en kraftig økning i antall asylsøkere til Europa. Dette har også ført til en stor økning til Norge. Regjeringen har derfor foreslått å øke årets tilsagns-ramme for utleieboliger med 111,1 millioner kroner for å bidra til raskere bosetting i kommunene.

 3. 18.09 - Energisparekontrakt ikke lønnsomt på sikt

  Myhrerenga borettslag på Skedsmokorset sto ferdig etter Norges første passivhusrehabilitering i 2011. Men hvordan ville det gått dersom borettslaget hadde inngått en energisparekontrakt (EPC) med en energientreprenør?

 4. 04.09 - Et miljøforbilde for borettslag i hele Norden

  Etter cirka ett års byggetid, er Stjernehus borettslag i Kristiansand oppgradert til lavenergihus. Høyblokka fra 1965 som ble kåret til «Norges kaldeste borettslag» har blitt til et av de varmeste.

 5. 25.08 - Hvordan få fart på bosettingen av flyktninger?

  For å hjelpe kommunene til å se og utnytte alle mulighetene som finnes, har Husbanken samlet informasjon, verktøy, metoder og gode eksempler innen bosetting av flykninger på en felles side.

 6. 20.08 - -Mer kraft i bærekraft

  Passivhuseksperten Walter Unterrainer gikk rett i strupen på arkitektstanden ved innledningen av konferansen Passivhusnorden i København. -Passivhus og nullenergibygninger alene kan ikke redde verden.

 7. 19.08 - -Folk vil bo tett og grønt

  Dette kom fram på et møte om grønn byutvikling under Arendalsuka. Arkitekt og byplanlegger Sissel Engblom presenterte ny trendforskning som viser at våre preferanser rundt bolig er i rask endring.

 8. 19.08 - Massiv studentboligutbygging i Trondheim

  Fem nye boligblokker på ni etasjer som bygges i massivtre kompletterer Moholt studentby i Trondheim.

 9. 11.08 - En helmaks plan

  En journalist i en akershusavis skrev for noen år siden i en artikkel at – veien til gode intensjoner er teppebelagt med handlingsplaner. Ofte blir det mest ord og lite handling.

 10. 03.07 - En milliard kroner ekstra til startlån

  Etterspørselen etter lån fra Husbanken til nye boligprosjekter synker, mens kommunene har økt forbruket av startlån til vanskeligstilte som etablerer seg i egen bolig med 30 prosent fra i fjor. Nå gir Husbanken kommunene mulighet til å øke omfanget av startlån fra 6,5 til 7,5 milliarder kroner.